Серина и Мугуруса с нови убедителни победи



10-02-2021 08:26 | Tennis24.bg

Носителката на 23 титли от турнири от Големия шлем Серина Уилямс достигна с лекота до третия кръг на Australian Open. 39-годишната американка се наложи 6:3, 6:0 над сръбкинята Нина Стоянович.

24-годишната Стоянович успя да окаже някаква съпротива в първия сет, но тя не бе особено сериозна. Серина се нуждаеше от един пробив, за да сломи съпротивата на своята съперничка и да се наложи с 6:3.

Във втория сет американката бе пълна господарка на корта. Тя буквално прегази своята съперничка, като не й позволи да спечели дори един гейм и спечели с 6:0, като така затвори и мача в своя полза.

С тази победа Уилямс се класира за третия кръг, където ще се изправи срещу рускинята Анастасия Потапова, която пък стигна до тази фаза след успех с 6:2, 6:4 над Тимеа Бабош.

За третия кръг се класира и финалистката от миналогодишното издание на турнира Гарбине Мугуруса. 27-годишната испанка се справи за малко повече от 1 час с рускинята Людмила Самсонова след 6:3, 6:1 в своя полза.

В следващия кръг родената в Каракас тенисистка ще срещне представителката на Казахстан Зарина Дияс, която отстрани по пътя си американката Бернарда Пера с 6:4, 3:6, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини