Звезден канадски сблъсък в третия кръг в Мелбърн



10-02-2021 12:21 | Tennis24.bg

Изцяло на канадски сблъсък ще станем свидетели в третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Денис Шаповалов наниза 16 аса и общо 37 печеливши удара в двубоя си срещу квалификанта Бърнард Томич, побеждавайки го с 6:1, 6:3, 6:2 след час и 47 минути игра.

„Бърнард е изключително труден съперник. Ако го бях оставил да се върне в мача във втория сет, сигурно щях да се вкарам в неприятности. Щастлив съм, че приключих двубоя в последователни сетове“, каза след срещата първата ракета на Канада.

В третия кръг 11-ият поставен Шаповалов ще се изправи срещу приятеля си от детството Феликс Оже-Алиасим, срещу когото има положителен баланс 2-1 победи. За последно двамата талантливи канадци се срещнаха на US Open 2019, а Шапо се наложи с 6:1, 6:1, 6:4.

„Разбира се, че се вълнувам от предстоящия ни мач. Едно е сигурно – канадците никога не искаме да играе един срещу друг“, каза Шаповалов.

И докато Шаповалов представляваше родината си в отборната надпревара ATP Cup миналата седмица, Оже-Алиасим участва на един от подгряващите турнири в Мелбърн и дори достигна до финал, отстъпвайки пред Дан Евънс. Така Оже-Алиасим вече е с показатели 0-7 победи във финали в световния тур.

По-рано през деня Феликс надви представителя на домакините Джеймс Дукуърт с 6:4, 6:1, 6:2 за по-малко от два часа игра и за трети път в кариерата си се класира за третия кръг в Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини