В петък е време за първите блокбъстъри в Мелбърн



11-02-2021 11:27 | Tennis24.bg

От началото на Откритото първенство на Австралия станахме свидетели на десетки интригуващи двубои в схемите при дамите и мъжете. В първите два кръга не липсваха и изненади. При дамите с надпреварата се сбогуваха бившите водачки в световната ранглиста Винъс Уилямс и Виктория Азаренка, която е и двукратна шампионка от Мелбърн. Куфарите стегна и финалистката от 2019 г. Петра Квитова, но пък в играта остава местната надежда Ашли Барти, за която bet365 бонус код 2021 дава много възможности.

При мъжете също се случиха някои изненади. Шампионът от 2014 г. и трикратен победител в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка допусна поражение в пет сета от унгареца Мартон Фучович, а финалистът от US Open 2014 г. Кей Нишикори отпадна още на старта.

В петия ден на турнира ще се изиграят първите срещи от третия кръг, като три от двубоите се очертават да бъдат истински блокбъстъри. В първия финалистът от миналата година и световен №3 Доминик Тийм ще се изправи срещу лошото момче на австралийския тенис и местен любимец Ник Кириос. Австралиецът беше на косъм да отпадне във втория кръг, но успя да отрази два мачбола в двубоя срещу Уго Юмбер и впоследствие да се наложи в пет сета. Кириос ще има на своя страна публиката, но въпреки това прогнозите не са в негова полза.

„С всеки изминал мач се чувствам все по-добре на корта. До момента нямам загубен сет и се надявам това да продължи и в следващите кръгове. Срещу Ник обаче никога нищо не е сигурно. Той голям талант, но аз имам своите оръжия срещу него“, каза Тийм, който в края на миналия сезон спечели първата си титла от Големия шлем, триумфирайки на US Open.

Истински зрелище се очертава да бъде и дуелът между Григор Димитров и Пабло Кареньо Буста, поставени под №18 и №15 в схемата. Двамата се познават отлично, като до момента са се срещали шест пъти, в които имат по три разменени победи. победителят от този двубой ще срещне на осминафиналите Кириос или Тийм.

„През последните три месеца с моя екип свършихме много работа. В момента просто се радвам на резултатите и факта, че продължавам напред в турнира. Нямам представа докъде ще стигна, но всеки път, когато играя и виждам на трибуните толкова много български знамена, се чувствам горд“, каза Димитров в интервюто на корта след успеха с 3:0 сета над Алекс Болт.

Третият петъчен дуел, който приковава вниманието е изцяло канадският сблъсък между двама добри приятели Денис Шаповалов и Феликс Роже-Алиасим.

„Нито един канадец не иска да играе срещу друг канадец. Но има и добра новина. Поне един от нас ще продължи напред“, коментира Шаповалов по повод двубоя с Оже-Алиасим.

„Познаваме се буквално от деца, тренирали сме стотици пъти заедно. От една страна ще ми бъде странно да играя срещу него, от друга ще се опитам да се забавлявам. Той ми е близък, но в петък на корта ще искам победата на 100%“, добави левичарят.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини