Дебютант достигна до осминафиналите в Мелбърн



12-02-2021 12:34 | Tennis24.bg

Дебютантът в турнирите от Големия шлем Аслан Карацев (Русия) се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия. Преминалият през квалификациите Карацев елиминира поставения под номер 8 Диего Шварцман (Аржентина) с 6:3, 6:3, 6:3.

27-годишният Карацев, 114-и в световната ранглиста, наниза 50 печеливши удара срещу едва 5 на южноамериканеца. Руснакът показа и страхотна психическа устойчивост в трудните моменти, като спаси 10 от 11 възможности за пробив на съперника, а сам реализира 5 от 6-те си шанса.

Шварцман реализира единствения си брейк в началото на третия сет, но Карацев бързо сложи край на надеждите му за обрат със серия от четири поредни гейма.

"Усещането е невероятно. Бях много щастлив още с преминаването на квалификациите. Имах много проблеми през последните няколко години, така че изпитвам облекчение и радост, че стигнах дотук. Претърпях тежка травма в коляното преди няколко години, така че да бъда тук и да представлявам Русия на ATP Cup миналата седмица наистина ми даде самочувствие”, коментира Каранцев след успеха.

Присъствието на Даниил Медведев и Андрей Рубльов явно е помогнало на Аслан Каранцев, защото руският квалификант, който изигра едва 16-ия си мач в тура, не трепна днес в първата си среща с тенисист от Топ 10.

Световният №114, когото Медведев описа миналата седмица като “тайното оръжие” на Русия в спечелването на ATP Cup, бе пределно концентриран срещу Шварцман и изкова победата след час и 52 минути игра.

“Той показа невероятен тенис. Не сервирах добре и може би това беше един от ключовете в мача, защото на него му беше лесно да връща топките. Той правеше всичко наистина добре, движеше се отлично, удряше добре, а аз не се чувствах комфортно в мача. Мисля, че той заслужаве да победи”, заяви Шварцман след загубата.

Преди четири години Карацев остана извън корта за шест месеца, след като получи контузия в коляното по време на тренировка в Испания. Днес руснакът е едва петият квабификант за 21 години, който достига четвъртия кръг на турнир от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини