Григор Димитров шамароса здраво Тийм



14-02-2021 09:04 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият български тенисист се наложи категорично с 3:0 сета над миналогодишния финалист Доминик Тийм, в отделните части 6:4, 6:4, 6:0 след два часа игра на централния корт.

В спор за място на полуфиналите Димитров ще срещне квалификанта от Русия Аслан Карацев, който по-рано днес се наложи в пет сета над Феликс Оже-Алиасим.

Димитров изигра един от най-добрите си двубои в турнирите от Големия шлем изобщо. В първите два сета българинът изоставаше с 1:3 гейма, но след това успя да се наложи с 6:4. В третия сет хасковлията не даде дори гейм на световния №3, срещу когото записа четвърти успех от шест мача.

И двамата приключиха срещата с по 25 печеливши удара на сметката си, но разликата в броя непредизвикани грешки е огромна – 41 за Тийм срещу едва 18 за Димитров.

„Днес беше един от моите дни. Всичко, което опитвах, се получаваше. Успях да запазя концентрация срещу един невероятен съперник“, коментира Димитров в интервюто на корта.

Българинът ще участва на четвъртфинал в Мелбърн за четвърти път в кариерата си (2014, 2017, 2018). При нов успех, Григор ще изравни най-доброто си представяне в турнира, което е полуфинал от сезон 2017.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини