Мечтата на Барти за домашна титла остава жива



15-02-2021 13:49 | Tennis24.bg

Водачката в ранглистата Ашли Барти се класира за трета поредна година четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Представителката на домакините победи Шелби Роджърс (САЩ) с 6:3, 6:4 за 71 минути.

Барти взе първия сет с единствен пробив в четвъртия гейм, а във втората част тя поведе с 5:1, но допусна лек спад на концентрацията, което позволи на съперничката й да стигне до 4:5, но при втората си възможност австралийката затвори мача при собствен сервис.

"Развълнувана съм, че пак достигнах до четвъртфиналите. Желанието ми при подготовката беше да стигна възможно най-далеч в турнира. Обичам да играя у дома и съм щастлива, че продължавам напред. Тя е тениситка, която може да доминира в разиграванията и затова не трябваше да й го позволявам. Мисля, че се получи. В същото време използвах добре и сервиса си да печеля бързи точки", коментира Барти.

В търсене на място на полуфиналите за втори пореден сезон тя ще срещне Каролина Мухова от Чехия.

Поставената под номер 24 Мухова продължава най-доброто представяне в кариерата си на "Мелбърн Парк", след като се справи с 18-ата поставена Елизе Мертенс (Белгия) със 7:6(5), 7:5 след почти два часа игра.

Чехкинята навакса пасив от 2:5 гейма, а в последвалия тайбрек тя направи ключова серия от четири поредни разигравания, за да поведе с 6:3 точки и това се оказа решаващо за изхода от сета.

Втората част също беше доста оспорвана и равностойна, но в края Мухова взе 12 от последните 13 разигравания, като реализира брейк за 6:5 гейма, което й донесе победата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини