Серина не остави шанс на Халеп



16-02-2021 12:13 | Tennis24.bg

Серина Уилямс (САЩ) се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Поставената под номер 10 Уилямс елиминира втората в схемата Симона Халеп (Румъния) с 6:3, 6:3 за 81 минути и за 40-и път в кариерата си е в топ 4 на турнирите от Големия шлем, от които има 23 титли.

39-годишната американка дръпна с 5:2 за успеха в първия сет срещу финалистката в "Мелбърн Парк" през 2018 година, а във втората част тя навакса изоставане от 1:3 и със серия от пет поредни гейма стигна до успеха. Уилямс пласира 24 печеливши удара срещу едва 9 на Халеп и продължава напред, въпреки че направи 33 непредизвикани срещу срещу 19 на съперничката.

"В началото на втория сет направих много непредизвикани грешки. Знаех, че трябва да запазя самообладание и да продължа напред. Коригирах ударите си. Бях солидна. Мисля, че това е най-силният ми мач от началото на турнира. Знаех, че излизам срещу втората в световната ранглиста и ми беше ясно, че трябва да се представя възможно най-добре. В предсезонната подготовка работих върху придвижването ми на корта. Не съм акцентирала толкова върху играта ми в защита, но с по-доброто движение нещата се получават", каза американката.

За място на финала тя ще се изправи срещу шампионката от 2019 година Наоми Осака (Япония).
"Тя е много изключително силна на корта. Носи вдъхновение и извън корта, което е много хубаво. Аз лично чувствам добра възможност да покажа отново най-доброто от себе си", заяви Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини