Медведев за Джокович: Това няма е последната му титла, нямам думи



21-02-2021 13:39 | Tennis24.bg

Даниил Медведев загуби и второто си участие на финал в турнир от Големия шлем. Руснакът отстъпи с 5:7, 2:6, 2:6 пред Новак Джокович на финала на Australian Open, като по този начин сложи край на серията си от 20 последователни победи в тура. След срещата Медведев призна превъзходството на сърбина и сподели любопитен спомен от преди години.

„Никога не е лесно да се говори след загуба на финал от Шлема. Поздравления за Новак и екипа му - 9 в Австралия и 18 в Шлема е невероятно, а и това няма да ти е последната титла. Нямам думи“, коментира Медведев по време на официалната церемония по награждаване.

„За първи път тренирах с Новак в Монако, когато бях номер 600 в ранглистата, а той беше номер 1 в света и тъкмо беше спечелил Уимбълдън. Чудех се дали изобщо ще ми говори, защото са мен беше като Бог, а той не спираше да ми задава въпроси и да се интересува от мен, което не се промени откакто бях номер 500 до номер 4“.

„Благодаря на семейството ми и екипа ми, макар че днес не беше добър ден, но се надявам скоро да спечелим Голям шлем. Благодаря на Крег Тайли и на всички организатори, защото макар невинаги да бяхме доволни от карантината, без вас нямаше да стоим тук и да празнуваме финала. Благодаря на феновете, опитах се да направя мача по-дълъг за вас, но може би друг път, благодаря ви, че дойдохте и че ни подкрепяхте", каза Медведев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини