Григор Димитров: Уимбълдън е сърцето на тениса, мечтая да спечеля този турнир (видео)



23-05-2011 13:55 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист даде интервю за онлайн изданието Tennisnow.com, в което разказа любопитни подробности за живота в тениса и извън него. Гришо споделя, че негови идоли на корта са Пийт Сампрас и Роджър Федерер, а от турнирите най-много иска да триумфира на Уимбълдън, който определя като „сърцето на тениса”.

 

Любопитното е, че авторът на интервюто Лоран Линч признава, че с играта си Димитров е спечелил сърцето му. Относно добрата визия на българина и много фенки, които има, го сравнява с нашумелия идол на тийнейджърките Джъстин Бибър.


- Какви са вашите цели за следващата година. Каква подготовка ще направите след края на сезона, за да изпълните целите си?
- Моята цел всяка година е да бъда по-добър от предходната и да посетя места, на които не съм ходил. Все още не съм решил къде ще се подготвям, но ще бъде някъде в близост до морски бряг, защото това е мястото, където мога да се подготвя най-добре. Част от психическото ми обучение ще бъде да играя игри на IPad, без да го строшавам.

 

- Кой турнир най-много искаш да спечелиш и защо?
- Уимбълдън. Спечелих този турнир като юноша и за мен това е сърцето на тениса.

- Кои са твоите идоли в тениса?
- Сампрас и Федерер.

- Кой е най-интересният и интересен момент, който си имал в тура?
- Преди 3 седмици играх на „чаланджър” в Прага и направих най-добрия удар в кариерата си. След форхенд апроуч тръгнах към мрежата, а съперника ми върна топката право към мен. Хвана ме в крачка и ударих топката зад гърба, като направих уинър. Запомнящ се удар беше.

- Какво мислиш за пътуването по света всяка седмица? Допада ли ти?
- Това ти дава възможност да видиш различни градове и да опознаеш различни култури. Това е страхотна възможност да обогатиш мирогледа си за света. Определено обаче мога да кажа, че обикалянето по различните летища е нещо, което мразя.

- Кой е бил най-трудният ти съперник?
- Имал съм много мачове, в които съм се затруднявал, но не мога да назова конкретно име.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини