ATP с огромен жест към засегнатите турнири



04-03-2021 11:01 | Tennis24.bg

Асоциацията на професионалните тенисисти ще дари 5,2 милиона долара от собствените си средства, за да подпомогне турнирите, които са финансово засегнати от невъзможността да продават билети. Заради пандемията от коронавирус в продължение на пет месеца през миналата година не се провеждаха състезания, докато тези, които се състояха, бяха или изцяло без публиката, или при много сериозни ограничения в бройката и.

Това силно засегна и играчите, голяма част от които разчитат на наградните фондове, за да издържат себе си и семействата си. До края на юни, когато започва "Уимбълдън", турнирите от сериите АТП 250 и 500, които орязоха наградните си фондове с 50 процента спрямо тези от 2019 година, ще могат да ги увеличат до 80 и 60 процента респективно с помощта, която ще получат от АТР.

През миналата година АТР, Женската тенис асоциация (WTA) и Междунатодната тенис федедрация (ITF) събраха 6 милиона долара, за да подпомогнат играчите, които бяха най-засегнати от липсата на турнири. Освен това АТР одобри и получаването на лиценз за турнири за по една година, за да могат да се проведат повече състезания, а разпределението на наградните фондове бе променено, за да има повече средстава за участниците в началните кръгове на състезанията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини