Денислава Глушкова спечели мач продължил 4 часа и 40 минути на турнир от ITF в Испания



17-03-2021 14:21 | Tennis24.bg

Денислава Глушкова се класира втория кръг на турнира от втора категория за юноши и девойки на ITF в Беникарло Испания. Глушкова победи драматично с 6-7(3), 7-5, 6-1 италианката Джорджия Педоне. Срещата премина през много обрати и продължи 4 часа и 40 минути. Във втория кръг Денислава ще играе срещу представителката на домакините Рагуел Вилар.
 
Днес българката започва участието си и в турнира по двойки. Глушкова ще си партнира с Алиса Сандиева от Украйна.

За съжаление загуби при юношите записаха Пьотр Нестеров и Динко Динев.

Нестеров отстъпи с 6-7(5), 6-4, 1-6 на Герман Самофалов от Украйна. Динев пък загуби с 6-3, 0-6, 0-6 от Начо Санчес от Испания. В турнира по двойки българите загубиха драматично с 6-3, 1-6, 8-10 от представителите на домакините Алехандро Перуса и Даниел Агулиар. Предната седмица Нестеров и Динев спечелиха второ място по двойки на турнира от втора категория за юноши и девойки на ITF в Валенсия.

Националните състезатели до 18 г. Пьотр Нестеров, Динко Динев и Денислава Глушкова ще вземат на участие на три турнира в Испания. Родните таланти са водени от Даниел Ангелов-национален треньор на България. През следващата седмица българите ще се състезават на турнир от първа категория в академията на Хуан Карлос Фереро във Вилена.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини