Григор Димитров е на четвъртфинал без да загуби сет



18-03-2021 06:33 | Tennis24.bg

Шампионът от 2014 г. Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Акапулко (Мексико), който е от категория АТП 500. В среща от втория кръг Димитров победи с 6:4, 6:2 сърбина Миомир Кецманович за 87 минути игра.

Срещата не започна добре за Григор, който допусна пробив още в откриващия гейм. Димитров обаче отговори с четири гейма в своя полза. При 5:3 Григор сервира за сета и поведе с 40-0. За съжаление той изпусна четири сетбола, а Кецманович успя да пробие. При 5:4 Димитров поведе с 40-15 при сервис на Кецманович и от първата си възможност затвори сета в своя полза.

Григор стигна първи до пробив във втората част за 3:1. При 4:2 Димитров трябваше да спасява две точки за пробив, но със много стабилна игра успя да се справи. При 5:2 Григор стигна до мачбол при сервис на Кецманович и още от първата си възможност затвори срещата в своя полза.

За място на полуфиналите Димитров ще играе срещу 19-годишния Лоренцо Мусети от Италия, който победи с 2:6, 6:3, 7:6 (1) Франсис Тиафо. В първия кръг Мусети елиминира световния №9 Диего Шварцман.

Миналата година Димитров достигна до полуфиналите в Акапулко, където отстъпи пред бъдещия шампион Рафаел Надал.

След двубоя си на сингъл, първата ни ракета няма да има много време за почивка, защото ще трябва да излезе в третия мач на корт №3 за срещата си на двойки. Димитров ще играе в тандем с американеца Томи Пол, а техни съперници са поставените под №4 Раджийв Рам и Джо Солсбъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини