Медведев се измъкна след тричасов трилър



Медведев се измъкна след тричасов трилър
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-03-2021 09:41 | Tennis24.bg

Даниил Медведев се класира за осминафиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями, който е с награден фонд 3.34 милиона долара. Поставеният под №1 в схемата се наложи трудно над 86-ия в света австралиец Алексей Попирин със 7:6(3), 6:7(9), 6:4 след близо 3 часа игра.

Медведев можеше да приключи мача много по-рано, след като във втория сет сервираше за спечелването му при 5:3. Той обаче допусна пробив на нула. При последвалото сервиране на Попирин руснакът стигна до три последователни мачбола, но позволи съперникът му да се измъкне, а по-късно да стигне и до успех в тайбрека. В решителната трета част световният №2 проби за 4:3, но започна да получава крампи. Това затрудни крайно много придвижването му по корта, но той все пак успя да стигне до победата.

„Това е една от най-сладките победи в кариерата ми, защото в третия сет получих жестоки крампи. Едно е да имаш спазми, когато водиш в резултата, но аз започнах да крампирам още преди това. Беше трудно да мисля за победата при тези условия. В същото време трябваше да спечеля в два сета и тогава нямаше да говорим за крампи. Но така или иначе важен е резултатът и съм щастлив, че успях да мина през всички трудности в този луд мач”, заяви Мадведев след успеха.

В спор за място на четвъртфиналите руснакът ще срещне американеца Франсис Тиафо, който надигра сърбина Душан Лайович 1:6, 7:5, 6:3.

Друг руски тенисист - Карен Хачанов, 14-и в схемата, отстъпи на 19-годишния италианец Яник Синер в третия кръг след 6:4, 6:7(2), 4:6. Седмият поставен Роберто Баутиста Агут (Испания) победи Ян-Ленард Щруф от Германия с 4:6, 6:3, 6:2.

Американецът Джон Иснър, 18-и в схемата, се наложи трудно след два тайбрека над 11-ия поставен Феликс Оже-Алиасим - 7:6 (5), 7:6 (5).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини