Тежка загуба за Пиронкова в Чарлстън



07-04-2021 07:56 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира от сериите WТА 500 в Чарлстън (САЩ) още в първия кръг. Пловдивчанката отстъпи пред поставената под номер 14 в схемата Кори Гоф с 3:6, 0:6.

Мачът се разви зле за Пиронкова от самото начало. Тя допусна пробив в откриващия гейм, а не след дълго вече изоставаше с 0:4. Последва серия от три поредни гейма в полза на 33-годишната българка. При 3:5 тя имаше възможност да се доближи до съперничката си, но след няколко изравнявания предаде подаването си, а с това и сета.

Негативното развитие на срещата разстрои играта на Цвети, която беше напълно безпомощна до края. 17-годишната Гоф пък стана още по-агресивна и трупаше точка след точка. Американката отново поведе с 4:0, но този път серията й не спря дотук. В петия гейм Пиронкова пропусна две точки за пробив, след което съвсем рухна и Гоф затвори мача за час и 13 минути.

36-ата в световната ранглиста тийнейджърка записа 4 аса срещу нито един от страна на Пиронкова. Българката направи една двойна грешка и спечели само 47% от точките при разигран първи сервис. Освен това, тя реализира едва една от седемте си възможности за пробив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини