Хасково приема международен турнир



16-04-2021 19:16 | Tennis24.bg

Международен турнир от календара на Международната тенис федерация започва на тенискомплекса в парка "Кенана" в Хасково, съобщи за БТА директорът на надпреварата от II категория Невена Шопова от клуба домакин "Хасково 2015".

Днес започнаха записванията, а този уикенд са квалификациите, в които участват по 32-ма млади тенисисти. Основната схема е също от по 32 момчета и момичета, поясни Шопова. Състезанието е с 20-годишна история в града на Богородица. То носи точки за световната ранглиста. Финалите ще бъдат следващата неделя.

За сегашното издание пристигат представители на над 15 държави. Водачи в основната схема са белгийци, които заемат съответно 14-то при момчетата и 19-то място при момичетата в световната ранглиста, добави директорът на турнира.

Тя увери, че са взети всички превантивни мерки и противоепидемичните мерки ще бъдат строго съблюдавани - с мерена на температура преди идване в комплекса, ежедневно попълване на деклариции за липса на контакти със заразени и дезинфекция на всеки състезател и на целия спортен обект.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини