Надал спечели в Барселона за 12-ти път след чутовна битка и драма



25-04-2021 20:53 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели турнира на червени кортове в Барселона за 12-ти път в кариерата си. На финала Матадора се наложи с 2:1 сета над Стефанос Циципас, в отделните части 6:4, 6:7 (6), 7:5 в двубой, който продължи повече от 3 часа и половина. Загубата бе първа за Циципас в турнирите на клей през сезона. Миналата седмица той спечели в Монте Карло. За Надал това е първи трофей от "Ролан Гарос" в края на миналия сезон. 

"Не съм играл подобен финал тук. Стефанос не беше загубил сет до момента. За мен тази победа е изключително важна. Трофеят е до мен, това означава много. Трябва да се подготвя за бъдещето. Трябва да приемеш предизвикателството и да бъдеш смирен, когато нещата не са развиват както искаш ти. Трябва да работиш много, да работиш умно и да си позитивно настроен", каза в интервюто на корта щастливият шампион. 

Каква беше драмата днес? Във втория сет, при 5:4 в своя полза и начален удар за Циципас, Надал стигна до преднина 40:15, което автоматично означаваше два мачбола. Гръцкият тенисист обаче се измъкна и впоследствие измъкна сета в тайбрек, в който при 6:5 в своя полза Надал направи двойна грешка. В третия сет Циципас имаше мачбол при 5:4 в своя полза и сервис за Надал. Но и той не се справи. В крайна сметка местният любимец се мобилизира и успя да измъкне двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини