Дел Потро отново е №1 в Аржентина, Ферер с нова лекция



25-05-2011 17:50 | Станко Димов

Дългоочакваният сблъсък между Хуан Мартин Дел Потро и Новак Джокович на „Ролан Гарос” е на път да стане реалност. Преди минути аржентинецът се наложи без особени проблеми с 3:0 сета над Блаж Кавчич (Словения) – 6:3, 6:2, 6:4 и вече очаква съперника си в трети кръг.

 

Там го чака не кой да е, а непобеденият от началото на годината Новак Джокович. С победата си във втори кръг Дел Потро си осигури званието ракета №1 на Аржентина, тъй като ще измести Давид Налбандян в подножието на топ 20.


Срещу Кавчич Дел Потро имаше далеч по-лесна задача, отколкото в първи кръг, където загуби сет от гиганта Иво Карлович. Днес аржентинецът показа отлична форма и напълно заслужи успеха си, хвърляйки ръкавицата към Джокович.


Любопитното е, че аржентинецът и Ноле имат 3 мача по между си, като Джокович ги е спечелил и трите. Последният им мач е на клей преди две години, когато Ноле се налага с 6:3, 6:4 на четвъртфиналите в Рим.

"Не знам дали мога да го победя. Ние с Ноле сме големи приятели," сподели Дел Потро.


Поставеният под номер 7 в схемата Давид Ферер също продължава напред. И днес испанецът бе неудържим, а негова „жертва” стана един от местните представители – Жулиен Бенето.

 

В трети кръг Ферер, който игра финали в Монте Карло и Барселона в последните седмици, ще срещне украинеца Серхий Стаховски.


Продължава и победният устрем на Стив Дарси. Белгиецът се справи категорични в 3 сета с Филип Пецчнер и се класира за трети кръг, където му предстои двубой с Гаел Монфис.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини