Федерер: Дел Потро може да победи Джокович



25-05-2011 20:30 | Николай Драгиев

Роджър Федерер взе отношение по вчерашния петсетов двубой на Рафаел Надал срещу Джон Иснър, който продължи цели четири часа.

"За мен е учудващо, че Иснър игра толкова добре на свой сервис. Той направи това, което му бе по силите. Не мисля, че Рафа игра добре в двата тайбрека, но след това успя да обърне.

"Случват се такива мачове. Има напрежение, защото когато изоставаш с 1:2 сета, всяка грешка може да се превърне в катастрофа. Надал се справи отлично и се върна в мача. Беше ми интересно да го видя да играе пет сета в Париж," коментира Федерер.

Федерер сподели, че му е трудно да определи кой вариант е по-добър за петия сет на мачовете от "Големия Шлем" - с тайбрек или до два гейма разлика. "Рядко ми се е случвало да участвам в такива двубои, но това е решение на организаторите на дадения турнир. Обикновено предимство имат играчите, които са по-добре физически подготвени. От друга страна феновете на футбола обожават да има дузпи. Може би феновете на играта трябва да преценят."

Швейцарецът прогнозира, че Хуан Мартин дел Потро има шансове срещу Новак Джокович в техния сблъсък от трети кръг на шампионата в Париж.

"Новак е в пика на своята увереност, а и е в отлична физическа форма. Не съм си говорил с Хуан напоследък, но той имаше контузия в бедрото.

"Нека го кажа така: Ако Хуан е на 100% физически готов, той определено има шанс за победа. Смятам, че стига да не се бе контузвал през 2010 година, той можеше да спечели "Ролан Гарос". Година по-рано в полуфиналите направихме много равностоен сблъсък на полуфинал, който успях да спечеля. Във всички случаи мачът между тях ще е много интересен," заяви Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини