Сонего отстрани Тийм след тричасова драма



14-05-2021 10:32 | Tennis24.bg

Италианецът Лоренцо Сонего се класира за първи път в кариерата си за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 Рим, който е с награден фонд 2 милиона евро. 26-годишният Сонего отрази мачбол и надделя над поставения под №4 Доминик Тийм с 6:4, 6:7(5), 7:6(5) след почти 3 часа и половина игра. 

Двубоят беше много драматичен, а преди началото на третия сет се наложи 22-минутно прекъсване, за да се изтегли публиката от трибуните заради преминаването на определения вечерен час, свързан с пандемията от коронавирус.

 "Страхотно е, невероятно емоционален момент за мен, защото съм в Рим, в моята Италия и с подкрепящи ме фенове в първите два сета. Толкова съм щастлив от тази победа. Тийм и Надал са най-добрите на клей", коментира Сонего.

След подновяването на играча за третата част шампионът от Откритото първенство на САЩ Тийм навакса изоставане от 0:2 до 4:2, а при 5:4 сервираше за победата и дори имаше мачбол, но не успя. В края на последвалия тайбрек Сонего взе две поредни разигравания, за да триумфира.

 "Не беше лесно да играеш два сета с фенове и един без тях. Но имах подкрепата на хората от екипа ми. Много съм щастлив", заяви победителят. На четвъртфиналите Сонего ще се изправи срещу №7 Андрей Рубльов (Русия), който отстрани десетия поставен Роберто Баутиста Агут (Испания) с 6:4, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини