Опелка достигна до полуфиналите при дебюта си в Рим



14-05-2021 14:22 | Tennis24.bg

Рейли Опелка започна участието си на турнира в Рим след серия от 6 последователни загуби, но успя да намери най-добрия си тенис във Вечния град и се класира за полуфинал в надпревара от Мастърс 1000 сериите за първи път. 

Американецът отрази всички 4 точки за пробив, които се откриха пред неговия опонент Федерико Делбонис и се наложи със 7:5, 7:6 (2) в двубой, който продължи час и 41 минути. Опелка, за когото това е дебютно участие в турнира в италианската столица, достигна до финалното каре без да загуби сет.

"Изненадан съм (че съм на полуфинал на Мастърс 1000 в Рим). Клеят не е моята настилка", каза Опелка след срещата. "Като цяло на американците не ни допадат червените кортове, (достигането ми до полуфиналите) вероятно е щастлива случайност".

Опелка не само няма загубен сет от началото на турнира, но също така нито веднъж не е загубил подаването си. През седмицата до момента той има 77 аса и само 4 двойни грешки на сметката си.

"Определено сервирам добре. Удрях топката много добре днес, особено във важните моменти. Това се оказа решаващо. В големите точки запазих спокойствие и успях да пласирам добре топката".На полуфиналите американецът ще срещне Рафаел Надал или Александър Зверев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини