Григор Димитров започна с успех в Женева



19-05-2021 21:31 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на клей в Женева. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:0 сета над Иля Ивашка - 6:4, 6:4.

Мачът на централния корт се забави с над три часа, след като почти през целия следобед над швейцарския град валя дъжд. В началото на изобщо първата среща помежду си двамата съперници проучваха играта си. Всеки от двамата вземаше подаванията си до 10-ия гейм, в който първата ни ракета (№20 в света) реализира решаващ пробив за 1-0.

Това постави началото на серия от общо седем поредни гейма за Григор, извела го до аванс от 5:0 във втората част. Последва временен спад в играта на Димитров, който позволи на Ивашка не само да вземе почетен гейм, но и да спаси два поредни мачбола при сервис на българина и да реализира два поредни пробива в подаването му.

Все пак 30-годишният хасковлия съумя да затвори двубоя след 1:31 ч. игра с третия си мачбол, дошъл при 15:40 в сервиса на беларусина в 10-ия гейм на втория сет. За място на 1/2-финалите Григор Димитров ще играе срещу Пабло Куевас (Уругвай) или Артур Казо (Франция).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини