Надал с втора трудна победа на „Ролан Гарос”



26-05-2011 20:02 | Станко Димов

Испанецът Рафаел Надал се класира за трети кръг на „Ролан Гарос”, след като се наложи със 7:5, 6:3, 7:6 (4) над сънародника си Пабло Андухар. Двамата изиграха страхотен двубой, в който особено приятно впечатление остави 48-ият в ранглистата Андухар. Той бе много близо до това да вземе сет на световния номер 1, след като в третата част водеше с 5:1 гейма и пропусна 8 сетбола. Въпреки, че отпадна, Андухар показа отлична игра и напусна корт „Сузан Ленглен” под бурните овации на иначе капризната френска публика. 

 

От своя страна Рафаел Надал трябва да е доволен преди всичко от резултата, след като и днес показа доста колебания в играта си. В крайна сметка Рафа продължава за трети кръг, където негов съперник ще бъде квалификантът Антонио Веич (№227). Хърватинът изненадващо победи в 5 сета Николай Давиденко. 

 

Надал и Андухар изиграха страхотен първи сет, в който на няколко пъти променяха позициите си на корта. След 5 гейма без пробив Рафа първи се справи с подаването на съперника и поведе с 4:2. Отговорът на Андухар обаче бе светкавичен – рибрейк, при това на 0. И когато сетът логично отиваше към тайбрек, Надал проби за втори път и поведе в резултата – 7:5 след повече от час игра!

 

По сходен начин се развиха събитията на корта и през втората част. След като си размениха по един пробив, Рафа поведе с 5:3 и имаше сервиса на своя страна, за да затвори сета. Андухар получи страхотен шанс да се върне в резултата, достигайки до 0:40. В последствие обаче 48-ият в ранглистата регистрира поредица грешки и позволи на Рафа да затвори и втория сет – 6:3. 

 

Истинска драма се разигра на корта през третия сет. Андухар започна много силно и след 2 пробива поведе с 5:1, виждайки как връща един от сетовете. Да, ама не. Надал за пореден път показа, че се бори до последната точка и не само, че върна двата пробива, но и взе тотално психологическото предимство в мача.

 

От своя страна Андухар трябва сериозно да съжалява, защото пропиля цели 8 сетбола, с които можеше отдавна да е приключил сета. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където световния номер 1 наложи волята си. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини