Надал и Джокович в една половина на Ролан Гарос (жребий)



27-05-2021 18:50 | Tennis24.bg

13-кратният шампион Рафаел Надал и световният №1 Новак Джокович попаднаха в една половина на жребия за основната схема на "Ролан Гарос". Това означава, че двамата могат да се срещнат на корта на полуфиналите. За да стигнат дотам обаче трябва да извървят сериозен път. 

Водачът в схемата Джокович изтегли, на пръв поглед, лесен жребий. Той ще започне кампанията си в Париж с двубой срещу Тенис Сандгрен, а при успех във втория кръг го очаква Люка Пуй или Пабло Куевас. В третия кръг сърбинът може да играе с поставен в схемата - Юго Умбер. Най-сериозно препятствие на евентуален осминафинал пък изглежда Давид Гофен. 

В тази четвъртина попадна и Роджър Федерер, с когото Джокера може да премери сили на четвъртфиналите. На този етап обаче е малко вероятно Маестрото да стигне до тази фаза на турнира. 

Доста по-труден изглежда жребият за Рафа Надал. Испанецът започна защитата на трофея срещу Алексей Попирин, а първият поставен, когото може да срещне е Лоренцо Сонего в третия кръг. На осминафиналите "дебне" друг силно играещ италианец - Яник Синер. На четвъртфиналите пред Матадора може да излезе още по-сериозно препятствие - Андрей Рубльов. 

Какво ни предстои в долната част на схемата - №2 Даниил Медведев стартира срещу Александър Бублик. В тази част е и Григор Димитров, с когото Медведев може да играе на осминафиналите. На четвъртфиналите пък е възможен сблъсък със Стефанос Циципас. 

Двукратният финалист Доминик Тийм започна срещу Пабло Андухар. Още в третия кръг е възможен дуел с Фабио Фонини, а на четвъртфиналите с Александър Зверев. 

ЖРЕБИЙ ЗА РОЛАН ГАРОС 2021

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини