Швьонтек си подари победа навръх рождения си ден



Швьонтек си подари победа навръх рождения си ден
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-05-2021 15:04 | Tennis24.bg

Ига Швьонтек започна с чиста победа защитата на титлата си от "Ролан Гарос". Полякинята, която днес празнува своя 20-ти рожден ден, се наложи с 6:0, 7:5 над добрата си приятелка Кая Юван от Словения.

За поставената под №8 в схемата това беше трети последователен сет, който тя печели на 0, след като в предишния си двубой се наложи с 6:0, 6:0 над Каролина Плишкова на финала в Рим. През втората част двете предложиха сериозна битка, но в крайна сметка шампионката успя да се поздрави с успех в два сета за близо час и половина игра.

"Никога не съм била действащ шампион, дори на по-малките турнири, така че не знам какво да очаквам. Опитвам се да си върша работата, както правех по-рано през сезона", каза Швьонтек в интервюто на корта, което даде пред Марион Бартоли.

"Чувствам се стара на 20", написа по-късно на камерата Швьонтек, напускайки корта. Във втория кръг тя ще срещне Шелби Роджърс или Ребека Петерсон.

Финалистката от 2019 г. Маркета Вондрушова имаше нужда от 91 минути, за да се справи с Кая Канепи - 4:6, 6:3, 6:0. Във втория кръг тя ще играе с участващата с "уайлд кард" французойка Армон Тан. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини