Рафа Надал започна атаката към нова титла с чист успех



Рафа Надал започна атаката към нова титла с чист успех
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-06-2021 21:54 | Tennis24.bg

Рафаел Надал стартира с победа участието си на тазгодишния Ролан Гарос, след като надви Алексей Попирин в три сета – в отделните части 6-3, 6-2, 7-6 (3), за около два часа и половина игра.

Първите два сета се развиха по идентичен начин, като 13-кратният шампион в Париж реализира един пробив в откриващата част и два във втората. Третият сет бе най-драматичен, като австралиецът осъществи първия си пробив в мача в шестия гейм и поведе с 5-2. Близо до това да вкара срещата в четвърти сет обаче, Попирин се пропука и след два пропиляни сетбола в деветия гейм, Надал показа непримиримия си дух и сетът влезе в тайбрек.

Там испанският Матадор нямаше никакви проблеми и дръпна на бърза ръка с 6-1 точки, преди да затвори мача в своя полза. Третият сет продължи цели 68 минути, като първите два бяха решени след едва 78. Надал спечели 81% от точките на първо подаване и завърши с 28 уинъра и 23 непредизвикани грешки. В спор за място в трети кръг Кралят на клея ще играе с френския ветеран Ришар Гаске, който елиминира сънародника си Уго Гастон в три сета.

Напред продължиха още Андреас Сепи, Филип Колшрайбер, Федерико Кория и Диего Шварцман. В нощната сесия участието си в Париж започва и номер 1 в света Новак Джокович, който има за съперник американеца Тенис Сандгрен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини