Пьотр Нестеров си пожела полуфинал на Ролан Гарос



04-06-2021 09:19 | Tennis24.bg

Пьотр Нестеров започва в неделя участието си в юношеската надпревара на „Ролан Гарос". Тенисист номер едно на Европа до 16 г. за 2018 г. вече е в Париж, а днес трябва да направи и първата си тренировка там. Нестеров даде специално интервю за сайта на БФТ.

 - Пьотр, с какви очаквания заминаваш за „Ролан Гарос", чувстваш ли се подготвен?
- Чувствам се много добре подготвен. Физически съм в много добра кондиция. Последния месец изиграх доста мачове. В Румъния успях да стигна до финал на турнира от втора категория на ITF. През миналата седмица пък успях да спечеля турнира за мъже в София. Тръгнах от квалификациите и успях да спечеля осем мача, а с това и турнира. Надявам се във Франция да играя най-добрия тенис на който съм способен.

- Имаш ли някакви притеснения, че ще участваш на толкова голям турнир?
- Притеснението винаги го има. Сега е още рано за това, но се надявам да го премина това притеснение, защото когато един човек е притеснен е трудно да покаже най-доброто на което е способен. Вярвам, че всичко ще е наред.

- След „Ролан Гарос" ще участваш и на „Уимбълдън". Ще играеш на червено и на трева. Коя е любимата ти настилка?
- Със сигурност любимата ми настилка е клей. В България съм играл почти през цялото време на такава настилка. На трева не съм играл до момента. След „Ролан Гарос" ще започна и подготовка на трева. Надявам се тук да можем да намерим подходящи условия и настилка, която да е като тревната. Точно преди „Уимбълдън" пък ще играя на турнир от първа категория в Англия. Надявам се, че ме очакват много добри и успешни турнири. Искам да благодаря специално на Българската федерация по тенис, която направи всички възможно за да стигна до тук.

- След като спечели Държавното първенство в зала се разболя от коронавирус. Тежко ли изкара и можеш ли да кажеш, че вече всичко премина?
- Беше много тежко наистина. След като спечелих Държавното лично първенство до 18 г в зала, заминах за Испания за три турнира от ITF. Точно в първия ден в който пристигнах и точно на рождения ми ден, се разболях от коронавирус. Първите два турнира беше изключително тежко, бях с температура постоянно, болеше ме цялото тяло, но вече към третия турнир се почувствах доста по-добре. Този вирус оказа доста голямо влияние на психиката ми, защото изгубих много мотивация и увереност в своята игра. Трябваха ми няколко турнира за да си възвърна увереността и играта. Сега вече всичко е наред и се надявам да покажа най-доброто от себе си.

- Имаш ли си поставена цел за „Ролан Гарос"?
- Надявам се да изиграя колкото се може повече мачове. Слаби противници разбира се няма и всеки един мач ще е много тежък. Аз съм позитивен за този турнир. Може да съм малко амбициозен, но се надявам на класиране на полуфинал. Ако покажа най-добрия си тенис мисля, че съм способен на това.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини