Стивънс изхвърли Плишкова от Ролан Гарос



03-06-2021 17:24 | Tennis24.bg

Слоун Стивънс се класира за третия кръг на "Ролан Гарос" след победа над поставената под номер 9 в схемата Каролина Плишкова със 7:5, 6:1 в един от най-очакваните мачове при дамите в петия ден на турнира.

Стивънс записа четвърта победа в пет мача над чехкинята, като стигна сравнително лесно до нея. Американката направи пробив още в първия гейм на мача, сервираше за спечелването на първия сет при 5:4, допусна изравняване, но веднага след това отново проби, за да затвори първата част със 7:5 след 58 минути игра.

Във втория сет Плишкова нямаше вече съпротивителни сили и успя да вземе само един гейм. Чехкинята, която е бивша водачка в световната ранглиста, отпада от "Ролан Гарос" за четвърта поредна година преди четвърти кръг и се намира в серия от осем поредни турнира в "Големия шлем", в които не е достигала по-далеч от осминафинал.

За място на осминафиналите Стивънс ще има за съперничка друга чехкиня - поставената под номер 18 Каролина Мухова, която се наложи с 6:3, 6:4 над американката Варвара Лепченко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини