Федерер пребори Чилич и продължава напред



03-06-2021 20:51 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция. На Централния корт "Филип Шатрие" швейцарецът победи с 6:2, 2:6, 7:6(4), 6:2 хърватина Марин Чилич в най-очаквания мач от програмата на петия ден на турнира.

Поставеният под номер 8 в схемата Федерер започна мача с много добро темпо и спечели пет последователни гейма, за да поведе 5:1 и да подсигури спечелването на откриващата част.

Изненадващо обаче ролите на корта се размениха във втория сет. Чилич бързо поведе с 3:0 гейма и това разби ритъма в играта на именития му съперник. Федерер дори влезе в разправия със съдията на стола, продължила две минути, относно поведението на Чилич при сервис, който според него започва да тупка топката твърде рано, преди той да се е нагласил да посреща. Диалогът със съдията видимо ядоса Федерер и макар той да не успя да канализира яда си в нещо градивно във втория сет, в началото на третия той направи пробив.

Чилич обаче не се бе предал и докара резултата от 1:3 гейма в полза на Федерер до 4:3 в своя полза. Двамата играчи продължиха да печелят подаванията си, за да се стигне до тайбрек. В него имаше само един минипробив, който дойде след двойна грешка на Чилич за 1:3. Федерер задържа подаването си и след 7:4 точки спечели третия сет.
Това вдъхнови допълнително швейцареца, който направи нови два пробива в четвъртия сет, за да спечели мача след 2 часа и 34 минути игра.

Следващият съперник на Федерер ще бъде 27-годишният германец Доминик Кьопфер, който заема 59-о място в световната ранглиста. До момента обаче Федерер и Кьопфер не са играли един срещу дръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини