Роджър Федерер се отказа от Ролан Гарос



06-06-2021 18:56 | Tennis24.bg

Роджър Федерер сложи край на участието си на "Ролан Гарос" 2021. Бившият №1 в света трябваше да се изправи на осминафиналите утре срещу Матео Беретини. 

Вчера 39-годишният швейцарец постигна трудна четирисетова победа над германеца Даниел Кьопфер, след което призна, че може и да не продължи участието си в Париж, за да не рискува контузия, тъй като за него това е първи турнир от Големия шлем от близо година и половина насам.

"След консултации с моя екип реших, че трябва да се оттегля от "Ролан Гарос". След две операции на коляното и повече от година рехабилитация за мен е важно да слушам тялото си и да внимавам да не прекаля с натоварването по пътя си към възстановяване. Изключително радостен съм, че успях да изиграя три мача. Няма по-хубаво чувство от това да съм отново на корта", сподели Федерер.

Отказването на Федерер означава, че за първи път в кариерата си Беретини ще играе четвъртфинал на "Ролан Гарос", като там ще срещне световния номер 1 Новак Джокович или сънародника си Лоренцо Музети.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини