Павлюченкова срещу Зиданшек на полуфиналите в Париж



08-06-2021 19:08 | Tennis24.bg

Рускинята Анастасия Павлюченкова се класира за първи път за полуфинал в турнирите от "Големия шлем". Поставената под №31 Павлюченкова елиминира 21-ата в схемата Елена Рибакина (Казахстан) с 6:7(2), 6:2, 9:7 след малко повече от два часа и половина игра.

Двубоят беше изключително оспорван, като рускинята имаше по-явно предимство само в края на втория и в началото на третия сет, когато взе шест поредни гейма, за да изравни резултата и да поведе с 2:0. Родената в Москва натурализирана рускиня Рибакина обърна до 3:2 след два пробива, но веднага след това пак допусна брейк за 3:3. Двубоят продължи гейм за гейм до 8:7, когато Павлюченкова стигна до ключов пробив след двойна грешка на съперничката.

Рибакина допусна 43 непредизвикани грешки срещу 28 на противничката, което беше голямата разлика в мача.

"Винаги съм разполагала с качествата, но досега не успявах да се справя с някои психологически препятствия. Работих здраво в тази насока. Опитвам се да бъда позитивна и да давам възможно най-малко лесни точки на съперничката ми, както във всеки мач досега. Щастлива съм, че се получи", коментира Павлюченкова.

За място на финала Павлюченкова, която досега имаше общо шест загуби на четвърфинал във всичките турнири от Големия шлем, ще срещне Тамара Зиданшек от Словения. Зиданшек по-рано днес елиминира със 7:5, 4:6, 8:6 испанката Паула Бадоса и също ще дебютира на полуфинал в Шлема.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини