Сакари детронира Швьонтек, Ролан Гарос ще има нова шампионка



09-06-2021 16:57 | Tennis24.bg

Мария Сакари се класира за полуфиналите на "Ролан Гарос", след като детронира действащата шампионка Ига Швьонтек с 6:4, 6:4 за около час и половина игра.

Първата ракета на Гърция загуби първото си подаване в срещата, но направи мигновен рибрейк срещу полякинята. След няколко отразени брейкбола и от двете, Сакари нанесе решителния си удар в откриващата част след пробив в деветия гейм, след който сервира успешно, за да поведе в резултата. Серията й продължи на старта на втория сет, който тя започна с нов пробив. След като затвърди брейка, Швьонтек поиска медицински таймаут, който се проведе в съблекалнята и се завърна на корта с превръзка на дясното бедро.

Играта й до края на частта обаче така и не се подобри достатъчно, за да върне пробива пасив, и така се прости с надеждите си да защити трофея от миналата година. 

Сакари направи пет аса и бе страхотна на първо подаване, печелейки 83% от точките, и спаси 5/6 възможности за пробив пред съперничката. Гъркинята стигна първи полуфинал в турнирите от Шлема в кариерата си, като южните ни съседи имат полуфиналист и при мъжете – Стефанос Циципас ще играе с Александър Зверев.

17-та в схемата ще играе с непоставената Барбора Крейчикова в спор за място в съботния финал. Чехкинята по-рано се справи с американката Коко Гоф 7:6 (6), 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини