Чешки триумф на Ролан Гарос



12-06-2021 18:15 | Tennis24.bg

Барбора Крейчихова е новата шампионка на "Ролан Гарос". На финала 25-годишната тенисистка се наложи с 2:1 сета над Анастасия Павлюченкова, в отделните части 6:1, 2:6, 6:4. Срещата продължи близо два часа, а триумфът е първи за Крейчикова в надпревара от Големия шлем.

Срещата започна с гейм на сметката на рускинята, но отговорът на Крейчикова беше впечатляващ и тя взе следващите 6 гейма. През втората част събитията се промениха и Павлюченкова се наложи с 6:2, макар в края на сета да поиска медицински таймаут заради травма в бедрото. Във финалната трета част Крейчикова успя да се наложи с 6:4, реализирайки четвъртия си мачбол.

"Просто искам да благодаря на всеки един от вас, който бе тук на трибуните. В тези трудни време по време на пандемия е страхотно, че мога да видя толкова хора. Щастлива съм, че успях да се насладя на днешния ден", каза Крейчикова в интервюто на корта.

"Искам да благодаря на Мартина Навратилова, президента на Чехия, целия ми отбор, приятелите ми за подкрепата, която ми оказаха. Трудно е точно сега да подбера правилните думи, защото не мога да асимилирам какво точно се случи. Не мога да повярвам, че спечелих титла от Шлема", добави новата шампионка. 

Крейчикова, която преди година по това време беше извън първите 100, от понеделник ще дебютира в Топ 15.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини