Каролин Гарсия: Мечтата ми е да стана №1



27-05-2011 14:14 | Николай Драгиев

Мария Шарапова бе на път да напусне "Ролан Гарос" 2011 след загуба от 188-ата в света французойка Каролин Гарсия, която е само на 17. Маша обаче успя да обърне двубоя в своя полза, след като изоставаше с 3:6, 1:4.

За Гарсия това бе едва втори WTA турнир и първа среща със състезателка от топ 50. Въпреки това тя впечатли множество специалисти. Анди Мъри и Мартина Навратилова обявиха, че виждат в нея една бъдеща лидерка в световната ранглиста.

"В началото бях съсредоточена и опитах да забравя срещу кого играя. Мария реагира като шампион, защото тя е наистина велик състезател. След това започнах да нервнича и стана трудно да се завърна. Опитах се, но не се получи," коментира Гарсия.

"Наистина мечтая да бъда №1 един ден, но ще бъде много трудно. Радвам се, че хората предричат такива неща за мен. Знам обаче, че ме чака много работа."

В момента Гарсия е на 17 години и 7 месеца, а на нейната възраст Мария Шарапова спечели титлата от Уимбълдън.

"Тогава не може да се говори, че не съм имала опит, защото 2 или 3 години играех наравно с жените. Каролин игра страхотно за сет и половина. Времето ще покаже дали тя има нужния потенциал, но определено е много добра," коментира самата Шарапова.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини