Федерер с първа победа на трева от две години насам



Федерер с първа победа на трева от две години насам
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-06-2021 17:58 | Tennis24.bg

Роджър Федерер започна с победа сезона си на тревни кортове, след като надигра трудно представителя на Беларус Иля Ивашка със 7:6 (4), 7:5 за малко над час и половина игра.

Швейцарецът, действащ шампион в надпреварата от 2019, след като миналата година изданието в германския град бе отменено заради пандемията от коронавирус, трябваше да спасява две точки за пробив в четвъртия гейм на откриващата част – това се оказаха и единствените две възможности за брейк в първия сет. Стигна се закономерно до тайбрек след надмощието на сервиращите, а там Федерер показа по-голямата си класа и реализира третия си сетбол, за да поведе в резултата.

Във втората част десеткратният шампион в турнира отново трябваше да прояви търпение. Той пропусна мачбол в десетия гейм, но не сбърка при четвъртата си възможност и се класира за осминафиналите на турнира, където ще играе с победителя от двубоя между Феликс Оже Алиасим и Хуберт Хуркач.

"Имах трудни моменти в началото на първия сет, когато трябваше да отразявам точки за пробив. Това беше ключов момент", каза Федерер в интервюто на корта. "След това се представих много добре в тайбрека, доволен съм. Мисля, че с течение на двубоя успях да подобря играта си и да контролирам емоциите. Като цяло съм доволен от началния ми удар. Определено мога да сервирам и по-добре, но в момента просто съм щастлив, че спечелих", добави Федерер.

Швейцарецът не беше играл на тревна настилка от лятото на 2019 г. "Определено ми липсваше. От две години не бях играл на трева. Завърнах се на твърди кортове, играх няколко мача и на клей, но не и на трева. Страхотно е да се върна в Хале. Обичам да играя тук". 

Напред продължиха Корентен Муте, който отстрани седмия поставен Давид Гофен след 1:6, 75 и отказ на белгиеца, Джордан Томпсън и Маркос Гирон – американецът чака в следващата фаза победителя от мача между номер 1 в схемата Данийл Медведев и Ян-Ленард Щруф.

По-рано през деня стана ясно, че вторият поставен Стефанос Циципас, който загуби финала на Ролан Гарос от Новак Джокович в неделя, няма да играе поради натрупана умора. Той бе заменен в основната схема от „щастливия губещ“ Яник Ханфман от Германия, който ще се изправи срещу френския квалификант Артур Риндернех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини