Пиронкова с първа победа на тревен корт от 4 години



15-06-2021 20:29 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се завърна на тревните кортове с победа. В среща от първия кръг на турнира в Нотингам, Спортист №1 на България се наложи с 2:1 сета над 84-ата в света Нао Хибино (Япония, първи мач между двете), в отделните части 6:3, 6:7 (13), 6:3. За Цвети това беше първи успех на тревен корт от Уимбълдън 2017, когато в първия кръг надви в два сета Сара Ерани. 

Пиронкова можеше да приключи срещата значително по-рано, но в тайбрека на втория сет изпусна цели 7 мачбола. 

Надпреварата в Нотингам е на тревни кортове и е с награден фонд 100 000 долара плюс гостоприемство. По-късно тази вечер участието си в турнира ще започне и Виктория Томова, която е поставена под №7 в основната схема.  

За последно Пиронкова игра официален мач на тревен корт на Уимбълдън през 2017 г., когато на старта надви Сара Ерани в два сета, след което във втория кръг отстъпи пред Каролина Вожняцки. 

Пиронкова първа достигна до точка за пробив, която успя да реализира и да поведе с 3:1 гейма. В седмия гейм, при свой сервис, Цвети трябваше да обръща резултата от 0:40, но успя да отрази точките за пробив и да си вземе подаването за 5:2, а малко по-късно и сета с 6:3. 

Пиронкова започна втората част с пробив, но той беше върнат сравнително бързо за 2:2. в гейм №9 българката отново проби и поведе с 5:4, като получи правото да сервира за мача. Хибино обаче осъществи рибрейк и изразни за 5:5. Малко по-късно (при 5:6) Цвети отрази и сетбол, преди да дойде решаващия тайбрек, в който Пиронкова отстъпи с 13:15 точки, пропускайки 7 мачбола!

Във финалната трета част Пиронкова успя да се наложи с 6:3 гейма и си гарантира място на осминафиналите в турнира. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини