Шампионът на Уимбълдън ще прибере 1.7 млн. паунда



Шампионът на Уимбълдън ще прибере 1.7 млн. паунда
Свързани турнири
Тагове
16-06-2021 18:39 | Tennis24.bg

Наградният фонд на тазгодишното издание на Уимбълдън ще бъде малко над 35 милиона лири и с 5.2 процента по-малък от 2019, когато турнирът по тенис от Големия шлем бе проведен за последно. Най-голям удар ще получат победителите на сингъл, които ще приберат по 1.7 милиона лири или с по 650 хиляди по-малко от преди две години.

"Този сезон е огромно предизвикателство за всички тенисисти и заради това ние искахме да запазим или увеличим наградния фонд за тези, които отпадат в по-ранните кръгове. Само по четирима тенисисти от двете схеми (всички полуфиналисти и съответно финалистите) ще получат по-малки суми, отколкото през 2019", съобщават организаторите.

В резултат на решението на Ол-Ингланд Клъб, участниците в квалификациите ще получават близо по 17.5 процента повече от наградния фонд, а тенисистите в схемата за инвалидни колички - по 17 процента повече.

Организаторите уточняват, че финалите в схемите на сингъл за мъже и жени ще бъдат играни пред пълни трибуни с по 15 хиляди души на Централния корт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини