Федерер стартира с труден успех



29-06-2021 20:42 | Tennis24.bg

Роджър Федерер стартира с труден успех участието си на Уимбълдън, след като надви Адриан Манарино след 6-4, 6-7 (3), 3-6, 6-2 и отказ на френския тенисист заради контузия за два часа и 45 минути игра.

Под закрития покрив швейцарският маестро, осемкратен шампион на Ол Ингланд Клъб, поведе в резултата след като реализира решителен брейк в десетия гейм на откриващия сет. Втората част премина под диктовката на сервиращите, като закономерно се стигна до тайбрек. Там Манарино пое рано-рано контрола върху събитията и изравни сетовете. В третия французинът стартира с ранен пробив, който бе моментално върнат от Федерер. Нов брейк за Манарино в шестия гейм обаче доведе нещата до пълен обрат в полза на тенисиста от Франция.

В четвъртия сет швейцарецът бе по-добрият от двамата и след два пробива вкара срещата в пети сет. Манарино поиска медицински таймаут, който обаче не му се отрази благополучно и така той се отказа преди старта на петата част. Федерер, поставен под номер 6 в основната схема, завърши двубоя с 15 аса и 53 уинъра при 45 грешки. 

Статистиката на Манарино по отношение печеливши удари-непредизвикани грешки също бе положителна – 36-31. В следващия кръг Федерер ще играе с Ришар Гаске, който победи Юичи Сугита от Япония в четири сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини