Мъри стиска палци на Юнайтед, възхищава се на Фърги и Моуриньо



28-05-2011 03:50 | Николай Драгиев

Анди Мъри се надява да има време да изиграе своя мач от трети кръг на "Ролан Гарос" и да е на линия за финала на Шампионската лига по футбол между Манчестър Юнайтед и Барселона. За целта шотландецът трябва да се справи днес с наглед лесен противник - опитният германец Михаел Берер.

В момента Мъри няма официален треньор от близо една година. Той обаче призна, че се възхищава на двама от най-добрите стратези във футбола - мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън и този на Реал Мадрид Реал Мадрид.

"Постиженията на Фъргюсън са невероятни. Когато става въпрос за психология, той е сред най-добрите в света. Той разбира спорта и извлича най-доброто от уменията на състезателите си. Когато отборът му не играе добре, намира начин да го отдаде на съдиите, журналисти, друг мениджър или нещо подобно. Знае какво прави и така помага на своя отбор, независимо какво мислят хората," коментира Мъри.

"Жозе Моуриньо прави същото. Единственият начин за Реал Мадрид да победи Барселона, бе свързан с това Барселона да бъде принудена да не покаже тяхната игра. Моуриньо се опита да ги вбеси и да ги накара да чувстват отчаяна нужда да спечелят този мач. Искаше да ги накара да не мислят за самия мач, а за странични неща.

"Хората не харесват тези неща, но аз прекрасно разбирам за какво става въпрос, това е част от спорта. Срещал съм се с Моуриньо и мога да кажа, че е прекрасен човек. Това ми бе достатъчно," разказа още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини