Матео Беретини с първи финал в Големия шлем



09-07-2021 18:48 | Tennis24.bg

Матео Беретини се класира за първия си финал в турнирите от Големия шлем, след като победи поляка Хуберт Хуркач с 6:3, 6:0, 6:7(3), 6:4 в първия полуфинален сблъсък.

Само преди два дни Хуркач постигна най-голямата победа в кариерата си, след като записа чист успех над осемкратния шампион Роджър Федерер, но днес той не успя да покаже най-доброто от себе си и да се противопостави на изключително стабилния на собствен сервис Беретини. 

Италианецът започна по-уверено двубоя и проби два пъти съперника си в първия сет и още три пъти във втория, за да се доближи на един сет от победата. Хуркач изравни играта в третата част, в която нямаше нито една възможност за пробив и логично се стигна до тайбрек, в който полякът бе по-солиден и се наложи със 7-3. В четвъртия сет отново Беретини доминираше и не даде шанс за пробив на съперника си, като от своя страна взе подаването му веднъж, за да стигне до крайния успех след два часа и 36 минути игра.

Статистиката подчерта превъзходството на Беретини в двубоя, като не допусна нито един пробив в мача и завърши с феноменалните 60 печеливши удара срещу едва 18 непредизвикани грешки. Най-силното оръжие на италианеца отново бе неговият сервис, като той реализира 22 аса и спечели общо 76 процента от точките на своето подаване.

С днешния си успех Матео Беретини се превърна в първия италианец в историята, достигнал до финала на Уимбълдън, а на финала в неделя той ще се опита да стане първият италианец с титла от Големия шлем от Адриано Паната, който печели Ролан Гарос през 1976 година. В спора за титлата Беретини ще срещне световния номер 1 Новак Джокович или канадеца Денис Шаповалов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини