Кузманов отпадна на четвъртфиналите в Румъния



Кузманов отпадна на четвъртфиналите в Румъния
Свързани играчи
Тагове
16-07-2021 15:11 | Tennis24.bg

Димитър Кузманов демонстрира характер, но не успя да стигне до пълен обрат срещу бразилеца Фелипе Мелигени Родригеш Алвеш и отпадна на 1/4-финалите от турнира от сериите "Чалънджър" в румънския град Яш. В днешния си мач от III кръг на надпреварата с награден фонд €88 520 втората ни ракета (№238 в света) отстъпи с 0:6, 6:3, 3:6, след като успя да вземе втората част от 0:2 гейма. 

Първият сет се разви много тежко за Мико, който не успя да спечели нито една точка при сервис на противника си, а същевременно допусна пробив във всяко от подаванията си. Тенденцията се запази и в началото на втория сет, след като Мелигени реализира нов брейкбол и го затвърди за 2:0.

Кузманов успя да спре негативната серия с гейм на нула, след което се пребори за връщане на пробива в маратонски гейм, преминал през пет равенства и три спасени брейкбола от южноамериканеца. В осмия гейм Мико реализира втори героичен пробив за 5:3 и затвори частта при втория си сетбол на свой сервис.

За съжаление 27-годишният пловдичанин не успя да съхрани импулса в решаващия сет и бързо изостана с 0:3, губейки подаването си във втория гейм. До края бразилският №220 в ранглистата не даде нито една възможност за връщане на пробива и сложи точка на двубоя с първия си мачбол след 2:01 ч.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини