Федерер и Осака сред обявените имена за US Open



22-07-2021 17:23 | Tennis24.bg

Действащата шампионка Наоми Осака, която се оттегли от Ролан Гарос поради психически проблеми и пропусна Уимбълдън, и Роджър Федерер, който няма да участва на Олимпиадата заради проблем в коляното, попаднаха в списъка с тенисисти за Ю Ес Оупън. Американската тенис асоциация обяви списъците при мъжете и жените на единично за турнира от Големия шлем между 30 август и 12 септември на Флъшинг Медоус, където зрителите ще се завърнат на 100%.

Първите 103-а тенисисти в световната ранглиста при мъжете влизат в Ню Йорк, като номер 1 Новак Джокович преследва календарен Голям шлем, след като триумфа му на Уимбълдън го изравни по титли от Шлема с деветия Федерер и третия в света Надал с по 20. Само Род Лейвър през 1962 и 1969 и Дон Бъдж през 1938 са постигали календарен Голям шлем. Джокович, който ще търси и първо олимпийско злато на сингъл в Токио, може да стане едва втория играч, печелил всички титли от Големия шлем и олимпийско злато в една година след Щефи Граф през 1988.

Сред останалите заявени участници за Ю Ес Оупън личат имената на действащия шампион и шести поставен Доминик Тийм, бившите победители Стан Вавринка и Марин Чилич, световния номер 2 Данийл Медведев и четвъртия поставен Стефанос Циципас. Британецът Анди Мъри, шампион в Ню Йорк от 2012, бе първият играч в резервния списък и ще попадне в основната схема, ако някой се откаже. 16 квалификанти и осем играчи с „уайлд кард“ ще довършат основната схема.

При дамите, първата поставена Ашли Барти от Австралия, която грабна втората си титла от Шлема на Уимбълдън, е сред 15 шампионки от Големия шлем на сингъл, седем от тях в топ 10. Четирикратната шампионка от Шлема Осака от Япония, втора поставена, е също в списъка заедно с победителката от Аустрелиън Оупън 2020 и световна номер 4 София Кенин, петата поставена шампионка от Ю Ес Оупън Бианка Андрееску, осмата поставена Ига Швьонтек и бившите номер 1 Гарбине Мугуруса и Симона Халеп. 100 от първите 104 при жените в световната ранглиста ще участват в последния за годината турнир от Големия шлем. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини