България си осигури два медала от Европейските първенства до 14 и 18 г.



23-07-2021 19:15 | Tennis24.bg

Страхотно представяне на българските тенис таланти на Европейските лични първенства до 14 и 18 годишна възраст. България има вече два сигурни медала от първенствата на Европа.

Пьотр Нестеров се класира повече от убедително за полуфиналите на сингъл на Европейското лично първенство до 18 г. в Клостерс (Швейцария). Днес Нестеров победи със 7-5, 7-5 Джейми Фариа от Португалия.

Това е четвърта поредна победа на Нестеров без да загуби сет. Преди това той елиминира Калин Ивановски от Северна Македония с 6:3, 6:4, Жан Себеста от Швейцария със 7:5, 6:2 и Артъом Подорожни от Украйна с 6:2, 6:2.

За място на финала Пьотр ще играе срещу Вилиус Гаубас от Литва.

Нестеров е състезател на „ТК Черно море Елит" гр. Варна с личен треньор Кристиян Илиев. През 2018 г. Пьотр беше избран за тенисист номер едно на Европа до 16 г.

Междувременно Нестеров и Динко Динев спечелиха пето място в турнира по двойки. На четвъртфиналите българите отстъпиха с 3-6, 5-7 на чехите Адам Жураджа и Даниел Синаков.

Капитан на юношите до 18 г. е Даниел Ангелов.

Йоана Константинова и Росица Денчева пък се класираха за полуфиналите по двойки на Европейското лично първенство до 14 г. в Мост (Чехия). Поставените под №1 българки победиха с 6-4, 6-2 Яна Симишина и Ева Заболотная от Молдова. За място на финала Йоана и Роси ще играят срещу Елиска Фортечкова и Алена Ковачкова от Чехия. Капитан на девойките е Велиан Бакалов.

Иван Иванов и Александър Василев пък спечелиха пето място по двойки при юношите. Българите отстъпиха на четвъртфиналите с 6:7, 4:6 на първите поставени чехи Ян Кумсат и Махим Мрва. Иванов се представи изключително силно и на сингъл. Иван, който е Държавен шампион на открито, постигна три страхотни победи и завърши на девето място. Александър Василев пък продължава участието си в утешителната надпревара. Там той е на полуфинал. Капитан на юношите е Кристиян Илиев.

Преди първенствата националите на България до 14 и 18 г. проведоха едноседмичен лагер на кортовете на Националния тенис център (БНТЦ) в София.

Българчетата се подготвяха под ръководството на Теодор Бачев – капитан на България за Купа „Дейвис", австралийската тенис легенда Пол Макнами и националните треньори Даниел Ангелов, Кристиян Илиев и Велиан Бакалов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини