Осака се прости с мечтата за олимпийски медал



Осака се прости с мечтата за олимпийски медал
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-07-2021 13:02 | Tennis24.bg

Японката Наоми Осака отпадна изненадващо в третия кръг на турнира по тенис за жени на Олимпийските игри в Токио, след като направи слаб мач и загуби с 1:6, 4:6 срещу чехкинята Маркета Вондрушова.

Осака, номер 2 в световната ранглиста за жени, не приличаше на себе си още от старта и загуби първите четири гейма за по-малко от 15 минути. Четирикратната победителка от турнири за Големия шлем в крайна сметка спечели първия си сервис-гейм за 1:4, но отстъпи в следващите два и така първият сет завърши за 24 минути.

Осака намери временно ритъм в началото на втория сет и започна с пробив и защита на собствен сервис, но от този момент насетне Вондрушова пое контрол над мача. Чехкинята върна пробива за 2:2 и при 5:4 получи два мачбола, които Осака защити и изпрати десетия гейм в допълнителни разигравания. След като пропиля на два пъти преднината си, Осака изпрати топка зад основната линия на Вондрушова и бе елиминирана.

Мачът, в който Осака спечели само 32 процента от разиграванията на втори сервис и направи 32 непредизвикани грешки, продължи само 70 минути. Съперничка на Вондрушова на четвъртфиналите ще бъде победителката от двойката Паула Бадоса (Испания) - Надя Подорска (Аржентина).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини