Българите в топ 500 на ATP ранглистата



14-07-2021 19:44 | Tennis24.bg

ATP ранглистата е списък, съставен под формата на класация на тенисистите според тяхното представяне и броя събрани точки и изиграни мачове. Този списък се води от Световната Асоциация на Професионалните Тенисисти и обикновено, в топ 500 влизат най-изявените представители на тази дисциплина. По-задълбочен анализ за прогреса на отделните състезатели можете да откриете както в медиите, така и в платформи като тази www.nostrabet.com/palms-bet/, в букмейкърските новинарски секции и в страници, посветени конкретно на играта тенис. При всички случаи, предвид топ звезди като ЦветиПиронкова и Григор Димитров, за българската аудитория на този спорт е повече от важно да види максимално много родни състезатели в топ 500 на АТР ранглистата. В момента в тази част от ранглистата не влизат кой знае колко български имена, но безспорно, тяхното представяне е достатъчно основателен повод да се гордеем с тях и тяхното представяне. 

А ето кои всъщност са част от топ 500 на АТР ранглистата:

Адриан Андреев. Той заема 339-та позиция. Въпреки че ви се струва твърде далеч от върхово постижение за един тенисист, почакайте да разберете само на колко години е Андреев. Адриан е едва на 20 години и според нас, тази позиция е повече от добра за начало на неговата кариера. Тенисистът има общо 136 точки, които събира в, забележете, цели 31 участия в международни турнири. Със сигурност Адриан Андреев се представя добре на този етап и на тази крехка възраст, така че с право можем да говорим, че той е бъдеща надежда за родния тенис. 

Димитър Кузманов. 27-годишният българин в момента е на 246-та позиция в световната АТР ранглиста. Неговото представяне е повече от задоволително. Той има събран актив от 279 точки, като е участвал в 36 турнира. Димитър Кузманов е от Пловдив и е доста активен не само в самостоятелната игра на корта, но в състезания за двойки. Кузманов има разпознаваем бекхенд с две ръце, а освен това по време на турнира Challenge показа доста добра игра.
 • Григор Димитров. Няма нужда да описваме кой е той и колко е добър. По-важното е да отбележим, че в момента българската тенис звезда заема почетното 21-во място в световната АТР ранглиста. В действителност, представянето му в Уимбълдън не бе особено добро и мнозина от анализаторите го определиха повече като разочароващо, отколкото като от висока класа, на която само той е способен. Разбира се, появиха се и какви ли не спекулации за причината за неговия неуспех, като сред тях имаше предположение за емоционален срив поради раздялата с Лолита, както и за евентуални необратими нанесени щети върху здравето му след боледуването с Ковид-19. На нас лично не ни остава друго, освен да продължаваме да му стискаме палци и да се гордеем с Димитров. Гришо има актив от 2431 точки и 26 регистрирани участия в турнири. 

Въпреки че не влизат в Топ 500 е редно да спомене и още две български имена. Александър Лазаров и Александър Донски са на 541, съответно 596 място в АТР ранглистата. Те заслужават да бъдат споменати, защото бавно, но доста славно и достойно се придвижват към класиране в топ 500. Естествено, пожелаваме най-искрено успех и на тях! 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини