Кои бяха проблемите на Гришо, костващи отпадането от Уимбълдън?



14-07-2021 20:02 | Tennis24.bg

Изминаха няколко дни след погрома на българския топ тенисист Григор Димитров в турнира Уимбълдън. А анализаторите все още дълбаят темата и се чудят на какво би могло да се дължи неговото отпадане. Букмейкърите са не по-малко активни в разнищването на проблемите за Гришо, защото техните коефициенти за неговото отлично представяне бяха в полза на българина. Преди началото на турнира редица промоционални кампании като бонус код за Palms за залог на тенис мач с Димитров показваха нагледно, че букмейкърите очакваха много повече от него. Уви българският тенисист не показа най-доброто от себе си, въпреки че в решаващия за неговото продължаване в Уимбълдън турнира мач с казахстанеца Александър Бублик той се бореше до край и показа сравнително добра игра. 

На какво тогава можем да отдадем внезапното отпадане на Григор Димитров от един от най-големите тенис турнири в света? Кои са проблемите, попречили му да продължи напред? Разбира се, в медийното пространство се завъртяха различни теории, включително и спекулации, а дори и клюки относно причините за погрома на Гришо. Ще ви представим някои от тях, като оставяме на вас самите да прецените кое от обясненията е достатъчно логично и основателно за този неуспех. 

Контузии, болки, неясни диагнози. Още през месец май Григор Димитров се оплака от сериозни болки в гърба. Това бе и причината той да се откаже от участието си в специален демонстративен тенис турнир в Ница. Новината удари като гръм от ясно небе почитателите на Гришо. Озадачени обаче останаха и лекарските екипи, които дълго време не успяваха да установят причината за силната болка. И въпреки че от тогава мина много време и самият Димитров сподели, че се е справим с проблема, някои анализатори са на мнение, че той все още е актуален. 

Последици от прекаран коронавирус. Според някои конспиративни теории относно представянето на Григор Димитров на тенис корта за последната една година, причината за неудачите му са редица пост симптоми след прекараната Covid-19 инфекция. Според тази теория официалните говорители, а самият български тенисист крият в тайна нанесените върху организма му щети от опасния вирус. На практика обаче реални данни и доказателства за подобни спекулации липсват. 

Липсата на любов и подкрепа. В момента Григор Димитров е в сериозна връзка с Лолита, дъщеря на руски милиардер, която между другото, придружава тенисиста на всички важни за него спортни събития и участия. Турнирът в Уимбълдън е първото и единствено до момента участие на Димитров, на което той се появява без своята любима. Причината не е раздяла, а страхът на Лолита от заразяване с коронавирус. Тя предпочита да се застрахова и да не попада на места, на които заразата е с високи показатели. Мнозина анализатори определиха нейното отсъствие за основен довод Гришо да не е бил достатъчно мотивиран и подкрепен. От друга страна, напоследък сериозно се заговори и за евентуална тяхна раздяла в няколко медии. 

Мал шанс, късмет…Това всъщност е теория, която съвсем не куца и не издиша. Истината е, че представянето на Григор Димитров като игра в последния му мач в Уимбълдън срещу казахстанеца с руски корени изобщо не бе лошо. Гришо се бореше доста мъжки срещу своя противник. Грешките му бяха незначителни, но късметът сякаш беше на страната на неговия опонент. 

Единственото, което ни остава, е да гадаем, но най-вече да продължаваме да подкрепяме най-добрия си тенисист Григор Димитров за бъдещите му изяви. Надяваме се и той самият да остави загубата зад гърба си и в следващите си участия в тенис мачове да покаже кой е как се прави фурор на корта! 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини