Любичич: Увереността на Надал е разклатена, той не го крие



29-05-2011 16:35 | Николай Драгиев

Ветеранът Иван Любичич е следващият противник на Рафаел Надал по пътя на испанеца към шеста титла от "Ролан Гарос". Хърватинът смята, че може да получи известно предимство, тъй като за всички в Париж е очевидно, че увереността на Надал е "разклатена".

Според Любичич Надал остава най-трудният играч за побеждаване на "Ролан Гарос", но в евентуален сблъсък с Джокович, той би дал предимство на сърбина.

"Няма съмнение, че увереността му е разклатена. Вижда се като го погледнеш в съблекалнята. Той го и казва, не го крие. Просто не се чувства толкова комфортно, както през миналата година," разкри Любичич.

"Дори и в мачовете, които печели, той просто не може да доминира по типичния за него начин. Всички обаче знаем, че той повишава нивото си на игра с течение на турнирите," допълни той.

Самият Надал също призна, че понякога се чувства изтощен от невероятно тежкия цикъл, на който са подложени най-добрите в света.

"Това е деветата ми година в тези условия. Просто нямаш никакво време да спреш за момент. Аз съм на 25 години, но сякаш играя от 100. Не съм прекарвал няколко дни вкъщи от март. Това е твърде много за мен. Спечелил съм пет пъти "Ролан Гарос", но на следващия ден вече съм в Куинс, където тренирам на трева. Всичко започва да ми изглежда като работа. За мен обаче тенисът не е работа, той е страст," коментира Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини