Надал: С тази болка нямаше как да играя



11-08-2021 15:43 | Станко Димов

Рафаел Надал отказа участие на канадския Мастърс 1000 турнир (тази година провеждащ се в Торонто) в последния възможен момент. Причината - травма в ходилото на левия крак, която мъчи испанеца от известно време насам. Самият Надал, който е 5-кратен шампион в Канада (2005, 2008, 2013, 2018, 2019 г.), не скри разочарованието си от решението да не излезе на корта. 

"Имам този проблем от няколко месеца, както повечето от вас знаят. Разбира се, това не е щастлива развръзка на ситуацията след всички успехи, които имам в Канада. Особено след като отложиха турнира миналата година. Трудно е (решението да не играе), но така стоят нещата днес. Трябва да се отстъпи назад и да да намеря начин да се върна по-добър. В края на деня най-важното нещо за мен е да се наслаждавам на играта си. Днес, с болката, която изпитвам, това няма как да се случи и не вярвам, че имам шанс да се боря за нещата, за които искам", коментира Надал. 

Контузията в левия крак принуди Матадора да пропусне Уимбълдън и Олимпийския турнир в Токио. Легендарният левичар се завърна на корта миналата седмица на турнира във Вашингтон, където в първия си мач надви в три сета Джак Сок, преди да отстъпи в третия кръг пред южноафриканеца Лойд Харис. 

"Наистина имах огромно желание да играя тук, но сега беше моментът да взема решение. За съжаление, това е решението, което взех. В следващите няколко дни ще знам повече", добави бившият лидер в световната ранглиста. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини