Андрееску отпадна рано на домашния турнир в Монреал



13-08-2021 15:27 | Tennis24.bg

Канадките Бианка Андрееску и Ребека Марино отпаднаха на осминафиналите на турнирa на твърди кортове в Монреал.
Двете любимки на местната публика нямаха ден, а за отпадането си много повече може да съжалява поставената под номер 2 в схемата Андрееску. Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ отстъпи с 7:6(5), 4:6, 1:6 на представителката на Тунис Онс Жабер. Срещата бе прекъсната за близо час в средата на втория сет заради дъжд, а след подновяването на играта 13-ата в схемата тунизийка имаше страхотно игрово превъзходство.

В четвъртфиналите Жабер ще играе с Джесика Пегула, която в изцяло американски сблъсък се наложи над Даниел Колинс с 6:4, 3:6, 7:5. Двубоят завърши в 1:35 часа след полунощ, а с победата си Пегула сложи край на серията на Колинс от 12 поредни победи, по време на която тя спечели титлите в Палермо, Италия и Сан Хосе.

Изненада нямаше в другия мач с канадско участие, където номер 220 в света Ребека Марино отстъпи с 1:6, 3:6 на водачката в схемата и трета в световната ранглиста Арина Сабаленка от Беларус. Участващата с "уайлд кард" Марино победи в предишните два кръга две тенисистки от топ 32 на класацията на WTA в лицето на Медисън Кийс и Паула Бадоса, но срещу Сабаленка бе безпомощна.

За място на полуфиналите Сабаленка ще срещне сънародничката си Виктория Азаренка. Бившата водачка в световната ранглиста се справи с 6:3, 3:6, 7:6(2) с гъркинята Мария Сакари в най-качествения мач за деня.

Поставената под номер 4 в схемата Каролина Плишкова продължава към четвъртфиналите с успех с 6:1, 7:6(8) над американката Аманда Анисимова. Друга изненада в осминафиналите поднесе италианката Камила Джорджи, която елиминира с 6:4, 6:4 номер 7 в схемата Петра Квитора от Чехия. Следващата съперничка на Джорджи е американската тийнейджърка Коко Гоф. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини