Григор Димитров в Синсинати: Най-хубавото е, че ще играем пред публика



14-08-2021 12:30 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут на старта на Мастърс 1000 турнира в Синсинати. Мачът е в неделя. Бившият №3 има три победи и едно поражение срещу испанеца. При победа, в следващия кръг Димитров ще се изправи срещу Александър Бублик или квалификант.

Турнирът е един от най-любимите на Димитров, който през 2017-а именно в Синсинати спечели единствения си Мастърс трофей. Той има и един полуфинал от 2016-а, а при последното си участие през 2019-а загуби от Стан Вавринка още на старта.

"Винаги е забавно тук. Мисля, че бях на 19, когато за първи път дойдох, вече съм на 30, а не съм пропуснал нито една година. Миналата година бе тежко, трябваше да сме в Ню Йорк. Винаги съм имал чудесни резултати тук, турнирът сега ще е много конкурентен. Има много добри, много нови и млади тенисисти. Лятото е в разгара си. Най-хубавото е, че ще играем пред публика. Ходил съм на всички възможни места наоколо, най-много се радвам на свободата, която имаме на този турнир, можем да живеем на различни неща, има различни места за ядене.", коментира Григор, цитиран от bTV.

Той сподели, че трофеят от надпреварата се намира в неговия дом: "Знам точно къде е. На библиотеката. Имам огромна библиотека и на нея поставям важни за мен неща от различни места по света." Той иска да бъде и по-активен в социалните мрежи. "Бих искал да покажа повече от себе си, оценявам феновете ми, които ме подкрепят и в добро, и в лошо. Работя по някои неща и се надявам, когато те се случат, да имам и повече време да комуникирам с феновете.", каза още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини