Федерер ще се оперира отново, ще отсъства дълго



Федерер ще се оперира отново, ще отсъства дълго
Свързани играчи
Тагове
15-08-2021 22:29 | Tennis24.bg

Бившият №1 в света Роджър Федерер обяви, че ще се подложи на нова операция на коляното и ще отсъства "много месеци" от корта. Швейцарецът сподели пред своите последователи в социалните мрежи, че е получил травма по време на сезона на трева и след консултации със специалисти е бил посъветван да се подложи на нова операция на коляното, за да реши проблема в дългосрочен план. На този етап не е известно кога точно Федерер ще се върне, но е ясно, че това със сигурност няма да е този сезон. 

"Исках да съобщя какво се случва от Уимбълдън насам. Както може да си представите, не е просто. Правя чести посещения при докторите заради коляното ми, тъй като се нараних по време на тревния сезон. Не е това начинът да продължавам. За съжаление ми казаха, че ако искам в дългосрочен план да се чувствам добре, трябва да се оперирам. Реших да го сторя. Ще бъда с патерици в продължение на много седмици и извън корта доста месеци. Ще бъде трудно в някои отношения, но успоредно с това знам, че това е правилното нещо. Искам да съм здрав, да тичам наоколо.

Искам да си дам искрица надежда, че ще се върна в тура в някаква форма. Реалист съм. Не ме разбирайте погрешно. Знам колко трудно е на тази възраст да се подложа на още една операция. Ще опитам. Ще мина през рехабилитация, докато съм активен, което ще ми помогне през този дълъг период. Благодаря за всичките ви съобщения", коментира Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини